Αναγκαία θεωρεί τη νομική κάλυψη και στήριξη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης συνοδού σε ειδικευόμενη γιατρό, κατά τη διάρκεια αιμοληψίας σε ασθενή, στην Α Παθολογική κλινική του νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ δεν είναι μεμονωμένο.

Έρχεται να προστεθεί στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας αλλά και οι απειλές σε βάρος νοσηλευτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Κέντρου Εγκαυμάτων.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων» ή ως δήθεν «υπευθύνων» ή «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, που βιώνουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι».

To σωματείο εκφράζει την άποψη ότι στόχος των παραπάνω είναι η συγκάλυψη επιθέσεων σε μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η πρόταση του σωματείου είναι ότι: «Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη, καθώς και αποζημίωση, στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Θυμίζουμε ότι είχαμε επανειλημμένα θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργού υγείας, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση.»
Το σωματείο θίγει ξανά «το σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκούς φύλαξης και του ελλιπέστατου φωτισμού των χώρων εντός του προαυλίου του νοσοκομείου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χώρο μεταξύ Κέντρου Εγκαυμάτων και παρκινγκ».

Tέλος, σε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, επισημαίνονται τα εξής: «Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
► να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
► ενίσχυση της φύλαξης και του φωτισμού του νοσοκομείου και των χώρων του προαυλίου και του πάρκινγκ
Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση στο πρόβλημα της φύλαξης, και αυτό διεκδικούμε, είναι η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα».

Σχετικές ειδήσεις:

Nέα περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων σε νοσοκομεία

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία

Έρευνα για την άσκηση βίας σε γιατρό στο Λαϊκό ζήτησε η ΕΙΝΑΠ

Μοιράσου το άρθρο: