Ένα 13χρονο παιδί, ο Δημοσθένης Δεσποτίδης, κατέκτησε την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, αφήνοντας πίσω του 4.000 συμμετοχές και 44 χώρες, κάνοντας περήφανη την Ελλάδα. Ο Δημοσθένης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, την εκπομπή GPS και στο Θάνο Σιαφάκα, είπε ότι αγαπάει την ποίηση και ότι ασχολείται μαζί της από πολύ νωρίς.

«Ποιος το περίμενε ότι θα κέρδιζα το πρώτο βραβείο», αναρωτήθηκε. Επίσης, ανέφερε ότι λατρεύει τον Λόρδο Βύρωνα, τον Ελύτη και τον Καβάφη αλλά ο ίδιος θέλει να έχει έναν δικό του τρόπο για να γράφει, να έχει δηλαδή τη δική του ποιητική σφραγίδα.

Ο ίδιος μιλάει 4 γλώσσες και αργότερα θα ήθελε να γίνει διπλωμάτης, ώστε να βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι στη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες. Στο ερώτημα αν σε αυτές τις χώρες θα βρίσκεται και η Τουρκία, ο Δημοσθένης απάντησε μάλλον διπλωματικά, τονίζοντας ότι προέχει η βελτίωση των σχέσεων αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε.

Τέλος, ο Δημοσθένης μίλησε και για την εμπειρία του να τον καλέσει ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επιτυχία του. «Μιλήσαμε με τον κ. Μητσοτάκη για ποίηση αλλά και για τα όνειρά μου», εξήγησε ο Δημοσθένης, «και ένιωσα πολύ χαρούμενος που συνάντησα έναν πολύ γλυκό άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: