Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Παπαδημητρίου επιχειρεί περιήγηση στις σημαντικές δραματικές ταινίες του νεοϋορκέζου δημιουργού οι οποίες μας αποκαλύπτουν διάφορες εκδοχές της ανθρώπινης κατάστασης.

Έχει κάνει τον κόσμο  να γελάσει με όλη του την καρδιά, τον έχει ξεναγήσει στις πιο ξεκαρδιστικές μύχιες φοβίες και ανασφάλειές του, τον έχει καθηλώσει με το πιο λεπτεπίλεπτο και εγκεφαλικό χιούμορ. Κι όμως, ο Γούντι Άλεν, ο λατρεμένος νευρωτικός διοπτροφόρος, που μόλις έκλεισε τα 85 χρόνια ζωής, δεν έχει χαρίσει μονάχα στιγμές γέλιου. Οι δραματικές ταινίες του Γούντι Άλλεν, κατά κύριο λόγο στη βαθιά ενδοσκοπική περίοδο των 80s, αποτελούν τα καλά κρυμμένα και αδιανόητα υποτιμημένα διαμάντια της φιλμογραφίας του. Και σε αυτή τη δίωρη παρουσίαση, Ο κόσμος θα ταξιδέψει στους λιγότερο ταξιδεμένους δρόμους του. Σε εκείνους όπου ο Νεοϋορκέζος δημιουργός συνομίλησε με το ίνδαλμά του, τον αξεπέραστο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και εξερεύνησε με αδιανόητη ειλικρίνεια τα πιο πολύπλοκα, δαιδαλώδη και αθέατα βάθη του ανθρώπινου ψυχισμού.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat

Πλατφόρμα Zoom
ώρα: 19:00
συμμετοχή: 7 ευρώ
κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη της πολιτιστικής εταιρείας Thessaloniki Walking Tours) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)

Μοιράσου το άρθρο: