Δεν περιμένουμε δυσάρεστες εκπλήξεις αυτήν την εβδομάδα, τουλάχιστον όσον αφορά τον καιρό… αφού θα είναι γενικά καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο τα μεσημέρια και τα απογεύματα θα βγάζει κάποιες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε λίγες παραπάνω βροχές στα βόρεια, όχι όμως κάτι το αξιόλογο, ενώ άνεμοι και θερμοκρασία, δεν θα αλλάξουν σημαντικά.

ΣΗΜΕΡΑ
Πολύ καλός καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά λίγες μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα. Οι βοριάδες δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο, ενισχυμένοι, θα φτάνουν τοπικά τα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία τους 33-35 στα ηπειρωτικά και στα νησιά μας τους 30-33 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα, βοριάδες 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρκετός ήλιος με λίγες τοπικές συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες μπόρες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ)
Αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και λίγες μόνο μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά, τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δε θα μεταβληθούν σημαντικά και θα συνεχίσουν να φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα στα ηπειρωτικά, φτάνοντας τοπικά τους 35-36 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Καλός θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, την Πέμπτη στα ορεινά με έμφαση στη Μακεδονία και τη Θράκη και την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι βοριάδες και η θερμοκρασία, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Τον Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα βόρεια και κυρίως τη Μακεδονία, όπου από το μεσημέρι και μετά συννεφιάσει και θα έχουμε μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λίγο και δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.
Την Κυριακή, στα βόρεια θα έχουμε λίγη συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανότητα για λίγες μόνο μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Θα ενισχυθούν εκ νέου οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ τοπικά και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Μοιράσου το άρθρο: