Νέα όψη από σήμερα στην κάτω πλευρά του Συντάγματος μετά τα έργα, στο πλαίσιο της δημιουργίας του «Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας». Με τις νέες ρυθμίσεις, τα οχήματα θα κινούνται σε τρεις λωρίδες, ενώ θα υπάρχει μία λωρίδα για τα λεωφορεία, και μία λωρίδα για τους πεζούς, σε κόκκινο χρώμα. Η πιάτσα των ταξί μεταφέρεται, στην οδό Όθωνος. Τα έργα θα ολοκληρωθούν, τις επόμενες ημέρες. .

Ο Φοίβος Αξιώτης, αντιδήμαρχος αστικών υποδομών και σχεδίου πόλεως μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ, από την πλατεία Συντάγματος, όπου κανονικά διεξαγόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, για την πορεία των έργων.

«Η τρίτη κατά σειρά παρέμβαση στην πλατεία Συντάγματος, ολοκληρώθηκε σε λιγότερες από 48 ώρες, ξεκινήσαμε το Σάββατο και πλέον παραδόθηκε η καινούρια παρέμβαση στην κυκλοφορία, οι λεωφορειολωρίδες έχουν παραδοθεί σε χρήση και έχουμε δημιουργήσει μια όαση πρασίνου επί της πλατείας, από την πλευρά της Ερμού. Στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου χωροθετούμε περισσότερες από 10 νόμιμες πιάτσες ταξί. Επί της πλατείας Συντάγματος δημιουργούμε 20 θέσεις για ταξί επί της Καραγιώργη Σερβίας και επί της Όθωνος νόμιμη πιάτσα ταξί που ούτως ή άλλως υπήρχε. Έχουμε δώσει εναλλακτικές διαδρομές για τον κόσμο και με την παρέμβαση που έχουμε κάνει, δεν υπάρχει κυκλοφοριακή επιβάρυνση, εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι λεωφορειολωρίδες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι υπόλοιπες λωρίδες χρήσης για τα ΙΧ.»

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: