Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς (Associazione culturale Greca degli amici di musica di Ennio Morricone), βρίσκεται στη Λάρισα, έχει τη «βούλα» του Πρωτοδικείου και μετράει πάνω από 3220 μέλη σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία.

«Χάσαμε τον τελευταίο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής… Είναι μεγάλη η απώλεια!» δηλώνει στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ ο ιδρυτής και πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπακώστας. Ο ίδιος έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, για να παρακολουθήσει συναυλίες του.

Φωτό: Ζήσης Δαλακούρας / Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Εννιο Μορρικόνε Ελλάδας

Ο σύλλογος ξεκίνησε το 2010, είναι ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος φίλων της μουσικής του εκλιπόντος συνθέτη παγκοσμίως, με πλούσιες δράσεις και προβολές ταινιών σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρες, και ιδιαιτέρως με εικαστικές παρεμβάσεις.

Μία από αυτές είναι και η τεράστια προσωπογραφία του Μορικόνε σε τοίχο που έφτιαξαν οι Αστέριος Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης και Δήμητρα Καλογερού και έγινε viral σε όλον τον πλανήτη, ως η μοναδική παγκοσμίως τοιχογραφία σε δημόσιο χώρο με το πρόσωπο του καλλιτέχνη, όπως τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Παπακώστας.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλόγου φίλων Έννιο Μορρικόνε, Βαλεντίνα Μαργαριτοπούλου, εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού, αλλά και την πεποίθησή της ότι θα συνεχίσει να ζει πάντα μέσα από το έργο του.

Ο σύλλογος διοργανώνει έκθεση αφίσας με τίτλο «Ennio Posterised» με πολύ σπάνιες αφίσες από τις ταινίες που επένδυσε μουσικά ο δημιουργός. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 16 Ιουλίου 2020 στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Μοιράσου το άρθρο: