Την απόφαση της Ελλάδος να κλείσει τα σύνορα από τη Σερβία σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπάσογιεβιτς

Ο πρέσβης εξέφρασε αρχικά τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές, γιατί η Σερβία ήταν η μόνη χώρα εκτός Ε.Ε. της οποίας οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εισέρχονται στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους πολύ στενούς και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και λαών. Ακολούθως, αναφέρθηκε στη χώρα μας ως αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τους Σέρβους, δήλωσε πως κατανοεί τους λόγους πίσω από την απόφαση της Ελλάδος να κλείσει τα σύνορα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξουν και πάλι το συντομότερο.

«Η Σερβία έμπρακτα στήριξε τον ελληνικό τουρισμό, ιδιαιτέρως την φετινή χρονιά, λόγω των γνωστών προβλημάτων. Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Σέρβους πολίτες και ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα. Από την άλλη πλευρά κατανοώ την δύσκολη απόφαση των ελληνικών αρχών να μην επιτρέπουν την είσοδο των Σέρβων πολιτών από τις 06.00 σήμερα το πρωί, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Εκτιμώ ιδιαιτέρως το γεγονός ότι έγκαιρα ενημερώθηκα από το γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδος για την εν λόγω απόφαση. Είναι αναμφίβολο ότι μόνο από κοινού μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την επιδημιολογική κρίση, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Σπάσογιεβιτς .

Θυμίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη γειτονική χώρα. Στο διάστημα αυτό αναστέλλεται η διέλευση Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, με μόνη εξαίρεση αν υπάρχουν ουσιώδεις λόγοι.

Μοιράσου το άρθρο: