Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θίγοντας το θέμα των επικουρικών γιατρών, τονίζοντας πως «δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για ολόκληρους μήνες μισθό και εφημερίες».

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο βασιζόμενο στο Σύνταγμα, σε Προεδρικά Διατάγματα και Ευρωενωσιακές Οδηγίες, έκρινε ότι οι συμβάσεις των συναδέλφων είναι παράνομες, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι όχι μόνο να είναι απλήρωτοι, αλλά και να βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυσης αφού η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ρητά ότι : «οι συμβάσεις των οποίων η διάρκεια υπερβαίνει τους 24 μήνες είναι παράνομες».

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους συναδέλφους αλλά το σύνολο των επικουρικών γιατρών (1.100) των οποίων οι συμβάσεις υπερβαίνουν το 24μηνο.
1.100 συνάδελφοι απολύονται, τμήματα και κλινικές απειλούνται με κλείσιμο αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι συνάδελφοι επικουρικοί είναι οι μοναδικοί γιατροί που υπηρετούν».

Ως προς τα αιτήματα που διατυπώνει η ΟΕΝΓΕ, αυτά είναι: «Να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σύμφωνα με τις ανάγκες».

Στο Θριάσιο νοσοκομείο

Την «ουσιαστική αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ» ζητούν οι εργαζόμενοι, με επιστολή που κοινοποίησε το σωματείο τους προς το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν: «Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, προστέθηκε η πρόσφατη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Α16. Σε συνδυασμό με την παλαιότερη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β16 ουσιαστικά αποκόβεται η Ελευσίνα από την απευθείας σύνδεση με λεωφορείο προς το κέντρο της Αθήνας και τις άλλες περιοχές».

Eπίσης οι εργαζόμενοι ζητούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ και το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.:
«Να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αλλάξουν οι ώρες άφιξης του Προαστιακού στο σταθμό της Μαγούλας, με προτεραιότητα στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων
Να επαναλειτουργήσει λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει την Ελευσίνα με το κέντρο της Αθήνας. Να επεκταθεί το δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι, τουλάχιστον, το σταθμό Προαστιακού της Μαγούλας και τα δρομολόγια των λεωφορείων να αντιστοιχηθούν στις ώρες άφιξης του Προαστιακού.
Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες
Ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα για να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών».

Μοιράσου το άρθρο: