Τις πύλες του ανοίγει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7 Απριλίου) στη συμπρωτεύουσα το κλαδικό συνέδριο Salonica Electronix 2019, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες από τους χώρους των συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης και δικτύων. Σημαντική θέση στο Salonica Electronix 2019 θα έχει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.), η οποία πάντα πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες, θα παρουσιάσει τις νέες διαδραστικές υπηρεσίες που παρέχει μέσω της υβριδικής της πλατφόρμας.

Το Salonica Electronix είναι ένα πανελλαδικό συνέδριο που απευθύνεται σε τεχνικούς, εγκαταστάτες, καταστήματα και γενικότερα επαγγελματίες από τους χώρους των συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης και δικτύων και διοργανώνεται από την εταιρεία Libra Press και τα περιοδικά Ψηφιακή Τηλεόραση, Security Report και NOW, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία από την ζωντανή προβολή – επίδειξη των δημοφιλέστερων προϊόντων της ελληνικής αγοράς μέσα από εξειδικευμένα workshops. Με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, όπως κάμερες και μεγάλες οθόνες, θα γίνουν εντυπωσιακές ζωντανές επιδείξεις λειτουργίας και ρυθμίσεων πολλών προϊόντων, όπως πίνακες συναγερμού – CCTV, apps σε κινητά, θυρο-τηλεοράσεις, headends, κτλ.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα «τρέξουν» συνολικά περίπου 30 ομιλίες και 15 Workshops, ενώ στο χώρο της έκθεσης θα παρευρεθούν συνολικά 34 εταιρίες, μεταξύ αυτών και η ΕΡΤ.

Στο Συνέδριο πραγματοποιούνται τρείς ξεχωριστές θεματικές συζητήσεις με διακεκριμένους καλεσμένους:

  • Το πάνελ με ΕΡΤ, Digea, Περιφερειακά Κανάλια και Ρυθμιστικές Αρχές, οι οποίοι για πρώτη φορά θα ανακοινώσουν επίσημα τις θέσεις τους για το αν θα πάμε ή όχι σε DVB-T2/H.265 (συντονίζει η δημοσιογράφος Μ. Παπαχριστούδη).
  • Το πάνελ «τεχνολογία και αθλητικό περιεχόμενο», όπου COSMOTE TV, ΕΡΤ, NOVA, παρουσιάζουν νέες υπηρεσίες (Pay per View, Hybrid TV, ΟΤΤ) στην υπηρεσία του αθλητικού περιεχομένου (συντονίζει ο δημοσιογράφος Ν. Μποζιονέλος).
  • Το πάνελ για τις υπερυψηλές ταχύτητες δικτύων, όπου COSMOTE, FORTHNET, VODAFONE, WIND, παρουσιάζουν τις νέες υπηρεσίες τους άνω των 100Mbps (συντονίζει ο δημοσιογράφος Δ. Μαλλάς).

Επίσης, ο δικηγόρος Κ. Τζίκας θα μιλήσει για το πώς πρέπει να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την τοποθέτηση καμερών, στην εποχή της ευρείας χρήσης τους.

 

Η ΕΡΤ στο Salonica Electronix 2019

Στο συνέδριο η ΕΡΤ θα συμμετάσχει με δύο δικά της περίπτερα, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν για τις νέες διαδραστικές υπηρεσίες που προσφέρει η Υβριδική Ευρυζωνική Τηλεόραση (HbbTV – Hybrid Broadcast Broadband TV), η οποία διατίθεται ελεύθερα σε όσους διαθέτουν έξυπνες τηλεοράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΡΤ επενδύει στον νέο τρόπο παρακολούθησης περιεχομένου και συγκεκριμένα σε υπηρεσίες ΟΤΤ (over the top), προσφέροντας νέα διαδικτυακά κανάλια με αποκλειστικό περιεχόμενο.
Αθλητικές μεταδόσεις, παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ ταξιδιωτικού, οικολογικού, ιστορικού και επιστημονικού περιεχομένου, καθώς και factual entairtaiment -και όχι μόνο- αποτελούν το μενού των διαδικτυακών καναλιών.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις υπηρεσίες δεύτερης οθόνης (HbbTV 2.0 Companion Screen), όπου ο τηλεθεατής μπορεί να μοιράσει το περιεχόμενο της έξυπνης συσκευής του στην οθόνη της τηλεόρασης, αρκεί να έχει «κατεβάσει» τη νέα εφαρμογή της ΕΡΤ, η οποία είναι διαθέσιμη σε περιβάλλοντα iOS και Android, και οι συσκευές  βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Επίσης, η ΕΡΤ μέσω των υβριδικών υπηρεσιών προσφέρει στον τηλεθεατή τη δυνατότητα να σκηνοθετήσει αυτό που βλέπει, με την επιλογή κάμερας παρακολούθησης περιεχομένου από γωνία θέασης 360ο μοιρών σε πραγματικό αλλά και κατά απαίτηση χρόνο.

Παράλληλα  παρέχει τις υπηρεσίες επιλογής υποτίτλων σε παραπάνω από μία γλώσσες που είναι διαθέσιμες, και ψηφοφορίας σε πραγματικό χρόνο (subtitles selection services and interactive voting), συμμετέχοντας σε έρευνες, διαγωνισμούς, ψηφοφορίες κλπ.

Τέλος όλες οι υπηρεσίες και εφαρμογές της υβριδικής τηλεόρασης της ΕΡΤ θα είναι διαθέσιμες και στην ERT World, δίνοντας τη δυνατότητα στον Απόδημο Ελληνισμό να απολαύσει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ στη μεγάλη οθόνη.

 

Η πρόσβαση στο συνέδριο είναι δωρεάν και το μόνο που απαιτείται είναι η καταχώρηση των στοιχείων σας στο site του συνεδρίου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: