Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, μαζί με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στις 11 και 12 Μαΐου.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΝΕ αναφέρει: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών 2020, η οποία έρχεται να επισφραγίσει με εκκωφαντικό τρόπο, τη διεθνή αναγνώριση του Νοσηλευτικού Λειτουργήματος ανά την υφήλιο, η Ε.Ν.Ε. σε συνεργασία με τα Περιφερειακά της Τμήματα και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, διοργανώνει το διήμερο 11 & 12 Μαΐου 2020, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία των Νοσηλευτών-τριών, με σύνθημα: «Οι Νοσηλευτές ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Όλα τα μέλη της Ε.Ν.Ε. καλούνται εθελοντικά, όπως μεταβούν στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Υπηρεσιών Υγείας όπου υπηρετούν, ή να μεταβούν στο πλησιέστερο Τμήμα Αιμοδοσίας και να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό αγαθό, ώστε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών από μονάδες αίματος, οι οποίες λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες.

Όπως διαχρονικά «ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση «θα δώσουν και ρεαλιστικά το ΑΙΜΑ τους» προς όφελος των συνανθρώπων μας, οι οποίοι το έχουν ανάγκη».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η Ε.Ν.Ε. υποστηρίζοντας την εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Support nurses and midwives», καθώς διανύουμε το Διεθνές Έτος Νοσηλευτών και Μαιών 2020, κινητοποιεί – ενθαρρύνει – ενισχύει την επιστημονική και επαγγελματική ταυτότητα των Νοσηλευτών-τριών, προκαλώντας όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι καθορίζουν τις πολιτικές Υγείας, να επενδύσουν και να ενισχύσουν το έργο τους, σε ότι αφορά στη στελέχωση, στην εκπαίδευση και στην ηγεσία των Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες Υγείας, ώστε να μπορούν κι εκείνοι να εργαστούν με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να προασπίζουν τη Δημόσια Υγεία, με απώτερο σκοπό την καθολική κάλυψη της υγείας παγκοσμίως «Health for All».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Νοσηλευτών-τριών 2020, εκφράζει τον αμέριστο σεβασμό και τη βαθιά εκτίμηση προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και το Νοσηλευτικό Προσωπικό για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, απέναντι σε όλες τις πανδημίες, απέναντι σε όλα τα νοσήματα, απέναντι στον πόνο.

Ο λύχνος της Florence Nightingale πριν 200 χρόνια, εξελίχθηκε σε φάρο αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε υπηρεσία υγείας, μέσα από της εξέλιξη της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Πάντα εκεί, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο».

Αιμοδοσία από την Παναχαϊκή

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ Παναχαϊκή σε ανακοίνωσή της: «Σε μία δύσκολη περίοδο για όλους και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει αλλάξει τις ζωές μας, η «κοκκινόμαυρη» οικογένεια έδειξε έμπρακτα την στήριξη της σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Την Τρίτη (5/5) αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ομάδας μας, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λουμπαρδέα και τον γενικό αρχηγό Αποστόλη Βεντουρή, επισκέφτηκαν το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και έδωσαν εθελοντικά αίμα. Διέθεσαν μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, που όμως μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμα.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του τμήματος εθελοντικής αιμοδοσίας του Αγίου Ανδρέα για την φιλοξενία που παρείχε στην ομάδα μας και είναι δεδομένο πως στο μέλλον θα είμαστε πάντα αρωγοί σε δράσεις που στόχο έχουν να βοηθούν όλους εκείνους που χρειάζονται βοήθεια».

Σε αιμοδοσία για το Νοσοκομείο Παίδων καλεί ο αθλητικός σύλλογος ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, από 10.00′ έως 13.00′,πραγματοποιούμε την καθιερωμένη αιμοδοσία για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ο Α.Ε.Σ. ΙΑΣΩΝ έχει ιδρύσει Τράπεζα Αίματος και είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, με σκοπό να παρακινήσει γονείς, προπονητές, μέλη και φίλους του Συλλόγου σε εθελοντική, αλληλέγγυα προσφορά. Στην παρούσα συγκυρία,έχουν ελαττωθεί σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας μας και η προσφορά όλων μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Την προσπάθειά μας υποστηρίζουν η Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, ο Σύλλογος Γονέων του 52ου Γυμνασίου και ο Σύλλογος Γονέων 52ου Λυκείου.

Η συμμετοχή όλων είναι πολύτιμη!:.

Σχετικές ειδήσεις

H καραντίνα έληξε – Οι αιμοδοσίες συνεχίζοντα

«Τρίποντο» στην εθελοντική αιμοδοσία

Αιμοδοσία με ασφάλεια – Προσφορά ζωής

Αιμοδοτική αλληλεγγύη – Συνεχίζονται οι σχετικές διοργανώσεις

Εθελοντικές αιμοδοσίες με απόλυτη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες

Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ

Νέες αιμοδοσίες σε εξέλιξη

Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες και μετά το Πάσχα

Δίνω αίμα – Αντιστέκομαι στον ιό

Δεν θα «ματώσουμε» αν δώσουμε λίγο αίμα ο καθένας μας

Επιτυχείς οι εθελοντικές αιμοδοσίες – Συνεχίζεται η διοργάνωσή τους

«Δεύρο έξω» και δώσε αίμα

«Δώσε αίμα – Μοιράσου τη ζωή»

Εντατικοί ρυθμοί οργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών

Mεγάλος κύκλος εθελοντικής αιμοδοσίας από την ΟΛΜΕ

Μοιράσου το άρθρο: