Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η διεύρυνση του καταλόγου με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δικαιούνται να υπαχθούν στα ευεργετικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης και των επιστημόνων, στην ενίσχυση των 800 ευρώ. Από την 1η Απριλίου και με βάση τον ΑΦΜ, ξεκινούν οι αιτήσεις των εργαζομένων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Τα δομικά στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο κατά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Το Σχέδιο της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

ΕΡΤ11-Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο: