Ξεσπάθωσε και πάλι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. Σε ανοικτή επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης απευθύνει ένα νέο κήρυγμα μίσους, τον κατηγορεί ό,τι μολύνει τη Δικαιοσύνη και τον αποκαλεί προστάτη των γκέι.

Στην νέα επιστολή του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας επιτίθεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του Σταύρου Κοντονή και επαναλαμβάνει το ομοφοβικό του παραλήρημα.

«ΕΡΩΤΗΣΙΣ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ;
ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ «ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ
                              ή
ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΜΕ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ «ΤΟΙΟΥΤΟΣ»;»

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, την οποία ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ζητάει από τον Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για την βεβήλωση ιερών ναών, όπως καταγγέλλει, στο Αίγιο από τους αντίδικους του.

«Κύριε Υπουργέ, θα ενεργήσετε κάτι; Αν όχι, τότε για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε, όχι μόνον ότι είσθε ΑΔΙΚΟΣ, αλλά και ότι τρέφετε μίσος κατά της Εκκλησίας μας! Μίσος εναντίον των εκπροσώπων της! Μίσος εναντίον μου! «Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και τό πήδημα»! Έργάτης της Δικαιοσύνης ή Προστάτης των Gays;».

Η αντίδραση Αμβρόσιου έρχεται λίγες μέρες μετά την έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου αλλά και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών.

Μέχρι το φθινόπωρο ο Μητροπολίτης πρόκειται να οδηγηθεί ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο: