«Με την υπ’ αριθμ. 2358/2019 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή η αίτηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης και Ελεγκτικής Επιτροπής στη ΓΣΕΕ, με την εντολή να διεξαχθεί, εντός έξι (6) μηνών, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Τριτοβάθμιας οργάνωσης, προκειμένου να διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικής αιρετής διοίκησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Ακολούθως η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι: «Επίσης με την απόφαση απορρίπτεται η από 12.4.2019 κύρια παρέμβαση οργανώσεων που ελέγχονται από δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, σύμφωνα με την οποία ζητείτο η εξαίρεση προσώπων από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ενώ στο σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζονται ως λόγοι ακύρωσης των εκλογικών συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο, η άσκηση βίας και οι καταλήψεις από ομάδα προσώπων που δεν ήταν σύνεδροι.

Η ΓΣΕΕ, εντός των χρονικών πλαισίων που ορίζει η απόφαση και σε συμμόρφωση αυτής, θα διεξάγει με δημοκρατικό τρόπο τις αρχαιρεσίες της για την ανάδειξη νέων συλλογικών οργάνων, δίχως καμία δύναμη να μπορεί να κάμψει το βαθύτατα δημοκρατικό φρόνημα και την ισχυρή βούληση των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων».

Το ΠΑΜΕ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με δελτίο τύπου παραπληροφορεί και διαστρεβλώνει ακόμη και την δικαστική απόφαση για διορισμό διοίκησης στην ΓΣΕΕ. Παραλείπει για παράδειγμα να αναφέρει ότι το δικαστήριο απέρριψε το βασικό αίτημά τους για αποκλεισμό των στελεχών της ΔΑΣ –εκλεγμένων συνδικαλιστών από εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ- από την Διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Αποκρύπτει λοιπόν η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ότι απέτυχε για ακόμη μία φορά η προσπάθεια τους, αφού η απόφαση και αυτού του Δικαστηρίου απορρίπτει το κύριο αίτημά τους, που ήταν να αποκλειστούν από την Διοίκηση της ΓΣΕΕ οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τον ισχυρισμό –για την υπεράσπιση του οποίου πάλεψαν λυσσαλέα στο Δικαστήριο- ότι είναι τραμπούκοι, μέλη εγκληματικής οργάνωσης κλπ.

Παρόλα αυτά, ο διορισμός στην προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ, της συνδικαλιστικής μαφίας καθώς και εργοδοτών ως εκπροσώπων των εργαζομένων, εγγυάται την εκ νέου προσπάθειά τους για ένα νέο νόθο Συνέδριο.

Δεν αποδεχόμαστε να διορίζουν και να βαφτίζουν καραμπινάτους εργοδότες, εκπροσώπους των εργαζομένων.

Τίποτα όμως δεν τελείωσε.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Κανείς δε μπορεί να απαλλάξει την ηγετική ομάδα των εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ από τη βαθιά απαξίωση των εργαζομένων.

Το πιο ηχηρό μήνυμα το πήραν από τα συνδικάτα που απείργησαν παρά τη λυσσαλέα προσπάθειά τους να περάσει χωρίς αντιδράσεις το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να συνεχίσουμε τον αγώνα για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών».

Μοιράσου το άρθρο: