Το βασικό θέμα της συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου της ΟΤΟΕ ήταν η λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας της απασχόλησης (πέραν της διασφάλισης της απασχόλησης που έχει κατοχυρωθεί στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις).

Όπως σημειώνει η ΟΤΟΕ η εξέλιξη αυτή «προκύπτει εκ των πραγμάτων λόγω της ψηφιοποίησης τραπεζικών εργασιών που αποτελεί πραγματική απειλή για μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και λόγω των αναδιαρθρώσεων που συνεχίζονται στις Τράπεζες, εξαιτίας μνημονιακών επιταγών αλλά και επιλογών των νέων μετόχων των Τραπεζών».

Στην κατεύθυνση αυτή το Γ.Σ. της ΟΤΟΕ αποφάσισε: «Να μελετήσει εναλλακτικές προτάσεις και τρόπους που θα δίνουν ολοκληρωμένες θεσμικές λύσεις στο πρόβλημα, όταν και αν παρουσιασθεί στις διαστάσεις που αναμένεται, παρέχοντας συμβατική θεσμική κατοχύρωση στους εργαζόμενους η οποία θα δίνει λύσεις προστασίας, σε ότι αφορά στην Εργασία».

Στα πλαίσια αυτά, η απόφαση του γενικού συμβουλίου των τραπζοϋπαλλήλων, καταλήγει στην ακόλουθη κατεύθυνση: «Ανοίγουμε τον εσωτερικό διάλογο προκειμένου να επεξεργαστούμε και να διαμορφώσουμε τις θέσεις – προτάσεις του κλάδου.
Σε αυτή τη διαδικασία είναι χρήσιμο και μπορούν να συνεισφέρουν όλοι με τον γόνιμο προβληματισμό τους».

Μοιράσου το άρθρο: