Θέματα εφαρμογής κανονισμού και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, φαίνεται να απασχολούν το συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Σε «αγωνιστική ετοιμότητα η ΟΤΟΕ και οι σύλλογοι εργαζομένων στη EUROBANK απαιτούν από τη διοίκηση την εφαρμογή του κανονισμού και των Συλλογικών Συμβάσεων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Ως προς το περιεχόμενό της, είναι το ακόλουθο: «Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της ΟΤΟΕ με όλους τους Συλλόγους των Εργαζομένων της EUROBANK σχετικά με τις πρόσφατες εργασιακές εξελίξεις στην τράπεζα και την παραβίαση από τη μεριά της, του κανονισμού λειτουργίας και των συλλογικών συμβάσεων.

Η απόφαση της ∆ιοίκησης είναι αιφνιδιαστική και οι μονομερείς ενέργειές της, για τις οποίες δεν προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ιδιαίτερα στο θέμα των εσωτερικών αναδιαρθρώσεων, είναι παράτυπες και βλάπτουν κατάφορα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, δημιουργούν βάσιμες υποψίες για τη δρομολόγηση παραπέρα διαδικασιών απόσχισης εργασιών, κλάδων, τομέων και υπηρεσιών από την Τράπεζα».

Ακολούθως η ΟΤΟΕ επισημαίνει πως: «Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει ανοιχτές ή συγκαλυμμένες απολύσεις ή αποσχίσεις.
Αυτό είναι θέση αρχής και θεμελιώδες συνδικαλιστικό, κοινωνικό και πολιτικό της καθήκον.
Για το λόγο αυτό η ΟΤΟΕ ζήτησε συνάντηση με τη ∆ιοίκηση της EUROBANK.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη Διοίκηση της EUROBANK άμεσα να προχωρήσει σε συνάντηση διαβούλευση με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να επανασχεδιάσει τις ενέργειές της, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θέσεις-προτάσεις των συλλόγων.
Η απόφαση όλων των συλλόγων που λειτουργούν στην EUROBANK για ενωτικό αγώνα με αίτημα για συντονισμό της δράσης από την ΟΤΟΕ δηλώνει την υπεύθυνη στάση τους.

Η ενότητα, ο συντονισμός και συγκεκριμένη αγωνιστική πορεία όλων των εργαζόμενων μπορεί να διασφαλίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιθετικών ενεργειών της ∆ιοίκησης και να καταδείξει το δίκαιο των αιτημάτων τους. Οφείλει και η ∆ιοίκηση της Τράπεζας να λάβει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις των Συλλόγων. Η ΟΤΟΕ καλεί σε εγρήγορση όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας, προκειμένου να αποκρουστούν επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας».

Μοιράσου το άρθρο: