Ενισχύονται οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας, καθώς από νωρίς το πρωί, σχηματίστηκαν ουρές, κυρίως ηλικιωμένων, έξω από καταστήματα τραπεζών της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς το πρωί πλήθος πολιτών, κυρίως ηλικιωμένοι που δηλώνουν ότι «δεν έχουν εξοικειωθεί» με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, συνωστίζονται, προκειμένου να λάβουν συντάξεις ή να τακτοποιήσουν οφειλές. Πολλοί είναι εκείνοι που φορούν μάσκες και γάντια, όμως, υπάρχει πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Συμπολίτες μας από ευπαθείς ομάδες δήλωσαν ότι δεν έχουν κάρτα αυτόματων συναλλαγών, άλλοι είπαν ότι χρειάζεται επικαιροποίηση στοιχείων και άλλοι ότι πρέπει να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις, καθώς είναι τέλος του μήνα.

Σε υποκατάστημα τράπεζας επί της Λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα έσπευσε η αστυνομία, διενεργώντας περίπου 50 ελέγχους. Σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο εκτιμώμενος μέσος όρος αναμονής είναι πάνω από 3 ώρες υπό τον φόβο της έκθεσης στον ιό.

Σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορονοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Οι παραβάσεις της απαγόρευσης του μέτρου κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ανήλθαν χθες, σε 2.193, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν 15 άτομα για λειτουργία καταστημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 750 στην Αττική, 268 στη Θεσσαλονίκη, 156 στη Δυτική Ελλάδα, 140 στην Κεντρική Μακεδονία, 139 στα Ιόνια Νησιά, 119 στην Κρήτη, 117 στην Πελοπόννησο, 115 στη Θεσσαλία, 90 στη Στερεά Ελλάδα, 86 στο Νότιο Αιγαίο, 83 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 65 στην Ήπειρο, 42 στη Δυτική Μακεδονία και 23 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.634 παραβάσεις σε όλη την χώρα.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο: