Οι εξελΊξεις στις ΗΠΑ οδήγησα το ΠΑΜΕ στο να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης χώρας.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τον λαό των ΗΠΑ που βρίσκονται στους δρόμους της οργής ενάντια στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση.

Η δολοφονία του GeorgeFloyd, ήταν μια ακόμη στις χιλιάδες των νεκρών στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου. Δολοφονημένοι είτε από τον ρατσισμό, είτε από την φτώχεια. Ο πόνος και η δυστυχία εκατομμυρίων φτωχών Aμερικανών είναι κοινός με αυτόν των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, όπως και των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σήμερα στην Ελλάδα που βίωσαν και βιώνουν τον ρατσισμό.
Χαιρετίζουμε με περηφάνια και ταξική αλληλεγγύη τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών και εναντιώνονται πολύμορφα και οργανωμένα στην καταστολή και τις συλλήψεις αγωνιστών.

Η αξιοποίηση των εξελίξεων από τα αστικά κόμματα, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα, δείχνει την υποκρισία και την ευκαιριακή τους εκμετάλλευση για να αποπροσανατολίσουν από το ότι η πολιτική όλων τους θρέφει και καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η πολιτική των πολέμων και της σφαγής λαών στο εξωτερικό, της φτώχειας, της καταπίεσης στο εσωτερικό.
Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων ήτων μεταναστών και των προσφύγων, είναι εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος που δολοφονεί και καταπιέζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. Ο ιός είναι ο καπιταλισμός και δολοφονεί είτε με την βία είτε με την φτώχεια».

Σε άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, «εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες εργαζόμενους των πολυεθνικών NISSAN-RENAULT-BOEING οι οποίες ανακοίνωσαν χιλιάδες απολύσεις επιδιώκοντας να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους.

Χιλιάδες εργάτες σε Γαλλία και Ισπανία βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν υπερασπιζόμενοι τις δουλειές τους, αφού οι πολυεθνικές που για χρόνια μετρούσαν κέρδη δισεκατομμυρίων, σήμερα θέλουν να μειώσουν τις απώλειες τους στέλνοντας χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία και στην πείνα.
Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις των πολυεθνικών. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας και ο διεθνής αγωνιστικός συντονισμός των συνδικάτων ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στις απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα».

Μοιράσου το άρθρο: