Στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία Μητροπόλεως), θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, από τις 9.00 πμ. έως τις 2.00μμ.

Όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα: «Το ΠΑΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια κάλυψης των αναγκών για αίμα. Το ΠΑΜΕ ανταποκρίνεται σε αιτήματα ασθενών από όλη την Ελλάδα προσφέροντας ανακούφιση στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους
Την Κυριακή 24 Νοέμβρη δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις μόνιμες ανάγκες για κάλυψη που έχουν τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.
Η αντιμετώπιση της μεσογειακής αναιμίας γίνεται με συχνές μεταγγίσεις. Οι πάσχοντες είναι υποχρεωμένοι να μεταγγίζονται μια φορά κάθε 3-4 βδομάδες για να διατηρούν ικανοποιητικά επίπεδα αιμοσφαιρίνης.
Καλούμε τα σωματεία, νέους και παλιούς αιμοδότες να έρθουν μαζικά να δώσουν αίμα. Είναι ανάγκη να αυξήσουμε τον αριθμό εθελοντών αιμοδοτών.
Ο αιμοδότης προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του. Πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:
• Να είναι 18-65 ετών
• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας
• Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Επίσης ο αιμοδότης στο Δημόσιο τομέα δικαιούται άδεια δύο ημερών από την εργασία του, ενώ στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με το νόμο Ν.4554/2018 δικαιούται άδεια με αποδοχές μόνο την ημέρα αιμοδοσίας».

Μοιράσου το άρθρο: