Στο πλευρό των ναυτεργατών τάσσεται το ΠΑΜΕ, με αφορμή την πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου για την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Στηρίζουμε τον αγώνα των ναυτεργατών την Τετάρτη 3 Ιούλη. Οι ναυτεργάτες προχωρούν σε Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για:
• Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
• Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτερο μισθό 751€, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία
• Κατάργηση του ν.4150/2013, οι οργανικές συνθέσεις να καθορίζονται με βάση το Π.Δ 177/74 και τις σύγχρονες ανάγκες, να καθιερωθούν διπλά πληρώματα όπου τα δρομολόγια των πλοίων δεν παρέχουν τις απαιτούμενες ελάχιστες ώρες ανάπαυσης των πληρωμάτων».

Ακολούθως το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως: «Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η ένταση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, πάει χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Καλούμε τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών».

Σχετικές ειδήσεις:

ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία αύριο – Τροποποιήσεις δρομολογίων

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ μεταξύ ακτοπλόων και ναυτεργατών

Μοιράσου το άρθρο: