Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπ. Παιδείας, καλούν τους εκπαιδευτικούς στα Προπύλαια, στις 19.00 οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ. Καλούν δε, τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας,ανάλογα με τα ωράρια των εσπερινών σχολείων τους, με στόχο τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο.

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν ότι «αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών,και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας,στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Παράλληλα διατηρεί εν ισχύ την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία,ενώ αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών».

Απαιτούν επίσης «να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: