Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, ενώ διοργανώθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες στα Προπύλαια και στη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στον τομέα του Δημοσίου.

Οι συγκεντρωμένοι, που κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», κατήγγειλαν το «νομοσχέδιο-έκτρωμα» -όπως το χαρακτηρίζουν- απαιτώντας την απόσυρσή του, καθώς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρεί να βάλει στο “γύψο” τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού». Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση του ΚΙΝΑΛ που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει λαϊκούς αγώνες και να περιορίσει κάθε κινητοποίηση «μέσα από διατάξεις-λάστιχο», τις οποίες θα ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές.

«Η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων», επισημαίνεται. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την Πέμπτη 9η Ιουλίου 2020 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή:ΕΡΤ-Ρεπορτάζ; Μάριος Κωνσταντινίδης

Μοιράσου το άρθρο: