Με αφορμή την αποχή των δικηγόρων και τις αναρίθμητες αναβολές εκδίκασης υποθέσεων τροχαίων, ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», παρουσιάζει τις απόψεις του για την αντιμετώπιση των υποθέσεων αυτών από τη δικαιοσύνη.

Ο σύλλογος επισημαίνει πως: «Μέχρι πριν μερικά χρόνια οι ανθρωποκτονίες (ακόμα και «από αμέλεια» όπως αρέσκεται να χαρακτηρίζει τους φόνους από Τροχαία Εγκλήματα η Δικαιοσύνη) προτάσσονταν στα πινάκια των Δικαστηρίων. Επικρατούσε η άποψη πως ο θάνατος ενός ανθρώπου (ή η αναπηρία του) είναι πολύ σοβαρότερο γεγονός από την ζωοκλοπή, την καταπάτηση γης, την οικοδόμηση αυθαιρέτου κλπ. Αλλά παρήλθαν οι χρόνοι εκείνοι.

Η μαζική παραγωγή του θανάτου και της αναπηρίας κυρίως μέσω των τροχαίων εγκλημάτων είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση τους και στα πινάκια των Δικαστηρίων».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, σχολιάζει πως: «Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και η εδραίωση της πεποίθησης πως ο (αδύναμος) άνθρωπος στην κυκλοφορία δεν αποτελεί παρά σκουπίδι, οδήγησε στην κατάργηση κάθε διαφοροποίησης και έτσι σήμερα ένα τροχαίο έγκλημα με φόνο παιδιού μπορεί να είναι 32ο στο πινάκιο του Εφετείου Πατρών ή 4ο στο πινάκιο του Μικτού Ορκωτού Αθηνών (οι αριθμοί αφορούν σε υποθέσεις μελών του συλλόγου μας) πίσω από τις προφανώς εκτιμώμενες ως πολύ σοβαρότερες υποθέσεις διακίνησης υλικού πορνογραφίας, συμπλοκής χούλιγκαν με αστυνομικούς κα.

Αυτονόητα αυτές οι υποθέσεις (οι φόνοι) δεν προλαβαίνουν να εκδικαστούν και αναβάλλονται για ένα περίπου ακόμα χρόνο. Οι οικογένειες ων θυμάτων μπορούν να περιμένουν, δεν έχουν να χάσουν και τίποτα μιας και έχουν χάσει ήδη τα πάντα».

Μοιράσου το άρθρο: