Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την Ασφάλεια και φέρεται να έχουν ομολογήσει την επίθεση και τη δολοφονία  ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του στο Μιντιλόγλι της Πάτρας.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών και σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι άνδρες της αστυνομίας  αξιοποίησαν  ειδικές ανακριτικές μεθόδους και αναπτύχθηκε η επιστημονική διερεύνηση της υπόθεσης, με την λήψη και  εργαστηριακή εξέταση αντικειμένων και δειγμάτων βιολογικού υλικού από τον τόπο του περιστατικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τέσσερις δράστες στις 19 Σεπτεμβρίου , διέρρηξαν μονοκατοικία, στην οποία έμενε ο  ηλικιωμένος  άνδρας.

Οι δύο που μπήκαν στο σπίτι , άσκησαν σωματική βία στον ηλικιωμένο, με τα άκρα τους και με ξύλινη ράβδο, ενώ στη συνέχεια αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, επιχειρώντας να το αφαιρέσουν, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Το θύμα εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα από την  οικιακή βοηθό, και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια Π.Γ.Ν Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου και απεβίωσε στις 28 Σεπτεμβρίου συνεπεία των τραυμάτων του.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση είχαν τα  δείγματα βιολογικού υλικού, από τα οποία η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησε γενετικά στοιχεία που εμπεριέχονται στους γενετικούς τύπους ενός εκ των δραστών.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: