Ζημιές από τις πλημμύρες στο Δήμο Ζαγοράς, με κατολισθήσεις, δέντρα ξεριζωμένα και φουσκωμένα ρέματα.

Δοκιμάζεται αυτή την ώρα ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου από την βροχή που πέφτει ακατάπαυστα από χθες.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το μεσημέρι και μετά, με πολλές κατολισθήσεις μικρής όμως κλίμακας για την ώρα τόσο στο κεντρικό δίκτυο όσο και περιφερειακά.

Λίγοι κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι στην Παρίσαινα, όπως ανέφεραν με ανάρτηση τους στο Facebook.

Tα ρέματα «φούσκωσαν», δέντρα έπεσαν και τα αδέσποτα προσπαθούν να μην παρασυρθούν από τα νερά που καταλήγουν στη θάλασσα.

Πριν λίγο μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου, ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Κοντογιώργος, ο οποίος τόνισε ότι το πρωί αποκλείστηκε από φουσκωμένο ρέμα μία συνοικία στο Πουρί, όπου έσπευσαν τα μηχανήματα του Δήμου προκειμένου να αποκαταστήσουν το δρόμο. Παράλληλα διανοίξεις αποκλεισμένων δρόμων έχουν γίνει και σε άλλες περιπτώσεις. Τρία μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα, αλλά τώρα που νύχτωσε ο Δήμος θα σταματήσει τις παρεμβάσεις.

Ειδικότερα έχουν πλημμυρίσει ρέματα στο Χορευτό και τον Αη Γιάννη, όπου έγιναν κάποιες παρεμβάσεις, προκειμένου να μπορούν να περνάνε τα αυτοκίνητα, αλλά οι ρεματιές κατεβάζουν συνέχεια νερά, τα οποία δεν γίνεται να διευθετηθούν, όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση.

Το φως της αυριανής ημέρας θα αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος και των νέων ζημιών που έχουν δημιουργηθεί σε μια περιοχή ήδη πληγωμένη από προηγούμενες κακοκαιρίες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Φ. Παύλου

Μοιράσου το άρθρο: