Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του κλάδου. Πάντως η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι οριακή ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλουν ότι στο δήμο Γλυφάδας βγήκαν εργαζόμενοι να μαζέψουν σκουπίδια και τα εναπόθεσαν σε παράνομη χωματερή. Αύριο έχει προγραμματιστεί νέα 24 ωρη απεργία και συλλαλητήριο.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε» τόνισε ο κ. Πατούλης, δηλώνοντας και «υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες, ή άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ».

Το ζήτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους δήμους και τα όργανά τους», σημείωσε.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ είπε οτι η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την Πέμπτη για να καθορίσει τη στάση της.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη,οι διαδηλωτές ανέβηκαν την Σταδίου και έφτασαν μέχρι τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα από 100 μηχανάκια με εργαζόμενους στους ΟΤα συμμετείχαν στην διαμαρτυρία με αίτημα την απόσυρση της διάταξης στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης που προβλέπει να ανατίθενται σε ιδιώτες οι υπηρεσίες αποκομιδής ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Υποστηρίζουν οτι αυτό θα σημάνει αθρόες απολύσεις, αύξηση των δημοτικών τελών και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες.

Ρεπορτάζ:Μαρία Μαγκλάρα
Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: