Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωράει ο κλάδος των υγειονομικών την Τετάρτη 23/10/2019, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε για την ίδια ημέρα και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας- Πρόνοιας-ΕΚΑΒ», με εκκίνηση από την πλατεία Μαβίλη στις 8.30πμ, που ακολούθως θα περάσει από Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, την Βουλή και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας. Ζητήματα υποστελέχωσης, χρηματοδότησης, ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων, είναι μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τον υγειονομικό κλάδο.

Οι διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ (διαβάστε το αναλυτικό πλαίσιό της) είναι «δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση εκτάκτων, αύξηση μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ».

Η ΟΕΝΓΕ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 23/10/2019 και στην Αθήνα καλεί σε προσυγκέντρωση στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός» στις 9:30 πμ. αναφέροντας ότι «θα ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί «τον άμεσο διορισμό 215 ιατρών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και στις άλλες ειδικότητες.Την πληρωμή των δεδουλευμένων των επικουρικών ιατρών και την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012. Την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, άμεση και πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ με μόνιμους γιατρούς, μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπεία».

Μοιράσου το άρθρο: