ΠΟΕΔΗΝ: Ανακοίνωσε διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ 6 & 7/9

Μία ημέρα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πανελλαδική πορεία “Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη”, με αφετηρία στις 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, διαδρομή από Υγειονομικές Μονάδες και κατάληξη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Για το λόγο αυτό προκήρυξε 8ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 6/9/2019 7πμ. έως 3μμ. για τα Σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης ανακοίνωσε τη συμμετοχή της το Σάββατο 7/9 στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ είναι: “Αύξηση της χρηματοδότησης (Μ.Ο. των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), προσλήψεις προσωπικού (κάλυψη κενών οργανικών θέσεων), μονιμοποίηση εκτάκτων, δωρεάν Δημόσια Υγεία- Πρόνοια για όλους, αύξηση στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ”.