Επανέρχεται η ΠΟΕΔΗΝ στο θέμα της άσκησης βίας εναντίον εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αυτή τη φορά καταγγέλλοντας περιστατικό στο νοσοκομείο του Πύργου με δράστη συνοδό και θύμα νοσηλεύτρια.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 12/10 στην παθολογική κλινική για την οποία η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι έχει «ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτές και υπεράριθμους ασθενείς», όταν ένας συνοδός ζήτησε εξιτήριο για νοσηλευόμενη.

Ακολούθως σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗN: «Οι δύο γιατροί παθολόγοι που υπήρχαν στο Νοσοκομείο ήταν απασχολημένοι με έκτακτα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στην παθολογική κλινική βάρδια για 50 ασθενείς ειδοποίησαν τον γιατρό για τη πρόθεση του συνοδού να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο η ασθενής.

Ζήτησαν παράλληλα από τον συνοδό να περιμένει να τελειώσει ο γιατρός από τα ΤΕΠ προκειμένου να φτιάξει το εξιτήριο.

Ο συνοδός ανυπόμονος επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και βιαιοπράγησε. Εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι και συνοδοί που άκουσαν τις φωνές της συναδέλφου θα την είχε σκοτώσει. Ήρθε το προσωπικό ασφαλείας η αστυνομία αλλά ο συνοδός δράσης εξαφανίστηκε!!! Κινδυνεύει η ζωή μας στα νοσοκομεία. Μέτρα από την κυβέρνηση επειγόντως. Προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού».

Φωτο αρχείου

Σχετικές ειδήσεις:

Νομική κάλυψη & στήριξη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Nέα περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων σε νοσοκομεία

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία

Έρευνα για την άσκηση βίας σε γιατρό στο Λαϊκό ζήτησε η ΕΙΝΑΠ

Μοιράσου το άρθρο: