Συγκέντρωση στο «Σωτηρία», πραγματοποίησαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ενώ είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί με αίτημα την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια. Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο».

Eurokinissi photo

Αν και λόγω της συγκέντρωσης η κίνηση παρέλυσε επί της Μεσογείων στο ύψος του νοσοκομείου «Σωτηρία», αρκετοί οδηγοί χειροκρότησαν γιατρούς και νοσηλευτές υπενθυμίζοντας τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη εκκρεμούν, όπως ζητήσαμε επανειλημμένα από την πρώτη στιγμή» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω μνημονίου και όχι λόγω κάποιας πανδημίας, αλλά επειδή ήταν πολιτική μας επιλογή, στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης του υπουργείου Υγείας» τόνισε.

«Σήμερα, Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης στην Υγεία, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Όλοι, συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, του ΕΟΔΥ, εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις, εργολαβικοί εργαζόμενοι, επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές, εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν περισσεύει κανείς. Το ΚΚΕ βρίσκεται μαζί τους στον αγώνα για το δίκαιο αίτημά τους», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «για τη Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: