Το αίτημα της άμεσης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, διατυπώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, λίγες ημέρες μετά από διατύπωση αντίστοιχου αιτήματος από τη ΓΣΕΕ.

Η ΠΟΕΜ αναφέρει πως: «στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, επειδή παρά το γεγονός ότι παρακρατούνται από τους μισθούς των εργαζομένων οι εισφορές υπέρ του ΕΦΚΑ, αυτές οι εισφορές δεν καταβάλλονται από την εταιρεία με αποτέλεσμα να μη φαίνονται καταχωρημένα τα ένσημα τους.

Η ΠΟΕΜ στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει ότι: «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τον ΕΦΚΑ και απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ιδιαίτερα του Υφυπουργού κ.Πετρόπουλου , ο οποίος έχει δεσμευτεί για τη λήψη πρωτοβουλιών, για ένα παράλογο γεγονός όπως το έχει χαρακτηρίσει, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.

Απαιτούμε άμεση λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας».

Από την πλευρά του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, επισημαίνει: «Το γεγονός της συνεχιζόμενης αδιαφορίας στο μείζον πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που ενώ τους παρακρατούνται οι εισφορές δεν αποδίδονται στο ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να μην έχουν κατοχυρωμένα τα ένσημά τους, είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

Ο παραλογισμός αυτού του γεγονότος είναι διαπιστωμένος και από τον ίδιο τον Υφυπουργό Εργασίας αλλά είναι εξίσου παράλογο και περίεργο θα λέγαμε, ότι αντί να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος, υπάρχει πλήρης αδιαφορία.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πολλά εργασιακά προβλήματα τα οποία και συνεχίζονται.

Επιτέλους να σκύψει η πολιτεία και να δώσει λύση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, που αφορά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Το ΕΚΕ-ΔΑ θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί αναγκαίος».

Σχετική είδηση: Η ΓΣΕΕ για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Μοιράσου το άρθρο: