Οι εργασιακές εξελίξεις στις δύο επιχειρήσεις, απασχόλησαν την πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Η Π.Ο.Ε.Μ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα που δίνουν ενάντια στην απαξίωση της εταιρείας και τον οικονομικό της στραγγαλισμό. Καταδικάζουμε απόλυτα όλα τα σενάρια που μιλούν για διαθεσιμότητες προσωπικού και περικοπές κεκτημένων χρόνων.

Ο Πρωθυπουργός, με την ευκαιρία της επίσκεψής του μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι υποχρεωμένος να δεχθεί τους εργαζόμενους και να απαντήσει στα καυτά ερωτήματά τους. Φτάνει πιά, όχι στην απαξίωση της βαριάς βιομηχανίας, όχι στα επικίνδυνα παιγνίδια με τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Σε άλλο μέτωπο, αυτό της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος, η ομοσπονδία των εργατών μετάλλου, επισημαίνει ότι: «Η Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος, μετά την αποτυχημένη εξέλιξη της πώλησής της και σύμφωνα με σχετική αίτηση που έχουν καταθέσει οι μέτοχοι της εταιρείας στα δικαστήρια, οδεύει προς την πτώχευση.

Η Π.Ο.Ε.Μ. βρίσκεται εντελώς αντίθετη στο ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης της εταιρείας και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων και στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει από τις 18 / 7 για τη συνέχιση της λειτουργίας της, για το δικαίωμα τους στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Καλούμε την Κυβέρνηση, κάθε εμπλεκόμενο φορέα αλλά και την Διοίκηση της Εταιρείας, να σκύψουν πάνω στο μεγάλο πρόβλημα της εταιρείας και των εργαζομένων και να βρεθεί λύση που θα οδηγήσει στην παραγωγική λειτουργία της και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Σχετικές ειδήσεις: 

ΛΑΡΚΟ: Έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων για τα προβλήματα στην εταιρία

EKΘ: Να μην κλείσει η Hellenic Steel

Μοιράσου το άρθρο: