Πώς μπορούν να αθληθούν τα παιδιά την εποχή του κορονοϊού

Η Covid-19 έχει συμβάλλει στην αλλαγή της καθημερινότητας των παιδιών, ωστόσο τείνει να αλλάξει και τον τρόπο που θα ζουν στο μέλλον. Είναι σαφές πλέον πως η εξάπλωση του κορονοϊού επηρεάζει κάθε μορφή ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Αρκετοί είναι οι γονείς που ανησυχούν πλέον για το αν πρέπει σ’ αυτά τα δύσκολα δεδομένα να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Διίστανται οι απόψεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν το άθλημα τους τα παιδιά, αν θα ξεκινήσουν κάτι καινούριο ή αν θα πρέπει να αποχωριστούν την ρουτίνα τους για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να εξαλειφθεί η πανδημία.

Ο αθλητισμός αποτελεί επιτακτική ανάγκη πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες μέρες του κορονοιού που μπορεί να λειτουργήσει ως αποφόρτιση για τα παιδιά. Στην εκπομπή «Ενημερωση» της ΕΡΤ μίλησε η αθλητική ψυχολόγος, Φρόσω Πατσού, η οποία αναφέρει: «δεν υπάρχουν επικίνδυνα και λιγότερο επικίνδυνα αθλήματα, αυτό που πρέπει να προσέχουμε πάντα είναι να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όλοι οι επαγγελματίες έχουν φροντίσει γιαυτό».

«Αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα τότε σίγουρα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά εφόσον και τα ίδια ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και οι διεθνής φορείς δεν έχουν συστήσει ποτέ την αποφυγή της άθλησης», συμπληρώνει η ψυχολόγος.

«Όλα τα αθλήματα είναι ασφαλή από τη στιγμή που τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Τα παιδιά δεν πρέπει να αλλάξουν την καθημερινότητα τους, δεν πρέπει να βγουν από τη ρουτίνα τους. Πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους, θα είναι καταστροφικό να τα απομονώσουμε. Επιμένουμε στην άθληση», τονίζει η Κα. Φρόσω Πατσού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος