Λιγοστοί δικηγόροι και ακόμη λιγότεροι πολίτες επισκέπτονται τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, εν μέσω του δεύτερου lockdown. Οι περισσότερες αίθουσες παραμένουν άδειες, ωστόσο, αυτή τη φορά, η διεύρυνση της λειτουργίας των δικαστικών διαδικασιών επέτρεψε το άνοιγμα των δικαστηρίων, αυστηρά όμως χωρίς τη συμμετοχή μαρτύρων παρά μόνο των συνηγόρων.

Στα ποινικά δικαστήρια, εκδικάζονται μόνο οι υποθέσεις που απειλούνται με παραγραφή, καθώς και εκείνες στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες υποθέσεις, εκδικάζονται μόνο όσες δεν απαιτούν την εξέταση μαρτύρων, ενώ «παγώνουν» και οι πλειστηριασμοί.

Οι πολίτες πάντως που σε έκτακτες περιπτώσεις χρειαστεί να παραστούν σε δίκη ή να επισκεφτούν δικηγόρο, πρέπει απαραίτητα να στείλουν μήνυμα μετακίνησης με την επιλογή 3, αλλά και να διαθέτουν είτε κλήση από δικαστήριο είτε έγγραφο του δικηγόρου που να επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της παρουσίας τους.

Η λειτουργία πάντως αρκετών διαδικασιών στις πολιτικές αστικές και διοικητικές υποθέσεις, προκαλεί προβληματισμό στους δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ανησυχούν για την επάρκεια των μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: