Στην αναλυτική καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες προχωρούν σήμερα δήμοι και Περιφέρεια στις περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας, που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας. Οι δήμοι έχουν καλέσει τους κατοίκους να υποβάλλουν δηλώσεις για ζημιές σε σπίτια, οικοσκευές και επιχειρήσεις.

Τρεις αγνοούμενους, σοβαρές ζημιές σε υποδομές, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και κατεστραμμένες καλλιέργειες, αφήνει πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας που έπληξε με σφοδρότητα μεγάλο μέρος της χώρας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Εύβοια και ειδικότερα στο Μαντούδι που είναι κυριολεκτικά αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.

Εκεί, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες από την ΕΜΑΚ και από δύτες για να την ανεύρεση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που αγνοούνται από το Σάββατο. Άλλος ένας αγνοούμενος 28χρονος οδηγός εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση του αγνοούμενου κτηνοτρόφου στον Αλμυρό Βόλου.

Ένα τμήμα του Μαντουδίου είναι πλήρως αποκλεισμένο είπε το πρωί στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός. Η Πολιτική Προστασία εχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους Δήμους Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, στην Εύβοια και Λοκρών στη Φθιώτιδα.

Στα Μέγαρα, η κατάσταση στο Αλέποχώρι είναι πολύ σοβαρή, άνοιξαν όλα τα ρέματα της περιοχής, όλοι οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, άνοιξε στα δύο ο δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου και η περιοχή είναι τελείως αποκλεισμένη από την πλευρά της Αττικής. Οι οικισμοί Σχίνος και Βαμβακιές είναι τελείως αποκλεισμένοι είπε το πρωί στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Δεσύλλας, πρόεδρος του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου «Τα Γεράνεια».

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στη Μαυρολίμνη Μεγάρων, με αποκλεισμένα σπίτια και την περιοχή να έχει μείνει χωρίς νερό, είπε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Ζωγράφος πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Μαυρολίμνης.

Στα Μέγαρα κατέρρευσε από την κακοκαιρία και μια γέφυρα, στο σημείο που ενώνει την περιοχή Βαρέα με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα Μαυρατζά. Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης μίλησε στην ΕΡΤ για τα έντονα προβλήματα που δημιουργήσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως στη Νέα Πέραμο και στην Κινέτα, όπου απηύθυνε έκκληση για άμεση εφαρμογή της μελέτης για το Γεράνειο όρος.

Πολλά είναι τα προβλήματα στη Μαγνησία και ειδικότερα στη Σκιάθο, όπου σήμερα -όπως και στη Σκόπελο και στα Μέγαρατα σχολεία θα είναι κλειστά.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Συνολικά στο οδικό δίκτυο της Αττικής παραμένουν κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θηβών από το 5χλμ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, ο κόμβο Οινόης επί της παλαιάς εθνικής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και η οδός Κολοκοτρώνη ο.α. 64 περιοχής Αγίου Δημητρίου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Δημήτριο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους-Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι πληγείσες περιοχές (video)

 

Μοιράσου το άρθρο: