Στις γυναικείες φυλακές Θηβών οδηγήθηκε η Ειρήνη Μούρθου, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση της αρπαγής ανήλικης από την Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, η δεκάχρονη, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της η ανήλικη και να γιατρέψει τις πληγές που της άφησε η αρπαγή και όλα όσα έζησε στα χέρια της 33χρονης για 44 ώρες.

«Το παιδί είναι καλά είναι μια χαρά. Σιγά σιγά αποκτά ξανά τον εαυτό του.Πρέπει να βρει τους ρυθμούς ενός παιδιού της ηλικίας της καταλαβαίνω ότι πρέπει να καταθέσει θεωρώ όμως ότι μπορεί αυτό να περιμένει.Η οικογένεια ζει με την αγωνία να την πάρει σπίτι της» τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Ανθούλα Ανασιάδου.

Ο κύριος Νουλέζας κατηγόρησε τον Αλέξη Κούγια ότι τον αποκάλεσε «δικηγόρο επαρχίας» και χαρακτήρισε ανέντιμο ότι «βγήκε και δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης περί μηνυμάτων και απόπειρα χρηματισμού».

Αντίρρηση για την ανακαιότητα δημοσιοποίησης των στοιχείων της κατηγορούμενης εξέφρασε τέλος ο συνήγορός της, λέγοντας ότι η απόφαση θέτει σε σοβαρό κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας την 33χρονη, ενώ  θα ακολουθήσει προσφυγή κατά  της προσωρινής κράτησης  «με την οποία το τεκμήριο αθωότητας μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής».

«‘Οποιος γνωρίζει να μιλήσει στα αρμόδια όργανα, όχι στον αέρα»

Εκ μέρους της οικογένειας της ανήλικης η Ανθούλα Νασιάδου, κάλεσε όσους γνωρίζουν π να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Αλέξη Κούγια περί προσπάθειας χρηματισμού της οικογένειας. «Στον αέρα από τη φυλακή η 33χρονη επιθυμεί να αποζημιώσει με οποιοδήποτε τρόπο την οικογένεια του παιδιού», ανέφερε.

Τόνισε επίσης ότι είναι αδύνατον να αλλαχθεί το κατηγορητήριο, καθώς το παιδί δεν έχει καταθέσει ακόμη.

Η ακριβής διατύπωση της ποινικής δίωξης

Αρπαγή ανηλίκου «με σκοπό την εκμετάλλευση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο παθόντα, πορνογραφία ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση και έκθεση, είναι οι κατηγορίες, ενώ στην απολογία της η 33χρονη δέχτηκε μόνο την κατηγορία για προμήθεια ναρκωτικών και υπέβαλε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Υποστήριξε ότι πρόθεσή της ήταν να φροντίσει την ανήλικη και να καλύψει το ψυχικό κενό που της άφησε η αποστέρηση του παιδιού της από τον πρώην σύζυγό της.

Για το κινητό και τον φορητό υπολογιστή που επιχείρησε να καταστρέψει, φέρεται να είπε ότι το έκανε από τον πανικό της, «μήπως εντοπιστεί».

Αρχικά, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, είχε ομολογήσει, στη συνέχεια άλλαξε δύο φορές τη στάση της, με το συνήγορό της να υποστηρίζει ότι η ομολογία της ήταν υπό τοξικοεξάρτηση.

Πηγή:ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: