Πρόγραμμα ραπτικής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα εργαστηρίων ραπτικής «Η μητέρα μας Φάτμα» στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα από τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Μοχάμεντ Μιρ Αλραϊσι.

Το παρόν έδωσαν ο γενικός γραμματέας υποδοχής του υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Γκουγκουλής και ο διευθυντής του Πανεπιστημίου Ζάϊεντ, Ριάντ Ελ Μοχέντμπ.

Πρόγραμμα ραπτικής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη ΡιτσώναΣτο πλαίσιο του έτους 2018 που ονομάζεται έτος Ζάϊεντ από το όνομα του αείμνηστου ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Σεΐχη Μπιν Ζάϊεντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν πραγματοποιούνται δράσεις σύμφωνες με τις αξίες και το όραμα του ιδρυτή.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων στις δομές φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στην Ελλάδα (καταυλισμός Ριτσώνας και καταυλισμός Λάρισας) είναι μια πρωτοβουλία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ζάϊεντ για την ενίσχυση των γυναικών και την υποστήριξη των οικογενειών των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στους καταυλισμούς.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος μέλη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα καθώς και Έλληνες αξιωματούχοι. Επίσης, συμμετείχαν επιβλέποντες του Πανεπιστημίου Ζάϊεντ και ομάδα φοιτητών που έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας και διαγωνισμούς καθώς και στη διανομή δώρων σε παιδιά και μητέρες στον καταυλισμό της Ριτσώνας.

Πρόγραμμα ραπτικής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη ΡιτσώναΟ συντονισμός του έργου γίνεται μεταξύ της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα και της Ερυθράς Ημισέληνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στις δομές φιλοξενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος