Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα επιδόματα. Θα προβλέπει την καταβολή τους την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και θα καθορίζει το πλαίσιο χορήγησης του επιδόματος γέννησης παιδιού.
Σε δύο δόσεις θα καταβάλλεται από το νέο έτος το επίδομα γέννησης παιδιού. Η πρώτη δόση ύψους 1500 ευρώ θα δίδεται με τη γέννηση του παιδιού ενώ τα υπόλοιπα 500 ευρώ θα κατατίθενται με τη συμπλήρωση 6 μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: «Δικαιούχοι του μέτρου αυτού είναι συμπολίτες μας με εισοδηματικό όριο 40.000 ευρώ για τον πρώτο γονέα και 60.000 για ένα ζευγάρι. Ένα ζευγάρι με ένα παιδί 70.000 ευρώ και 10.000 για κάθε επόμενο τέκνο. Επιβραβεύουμε τον γονέα που μεριμνά για την εκπαίδευση του παιδιού του έτσι και επενδύουμε στο μέλλον του παιδιού αυτού αλλά και όλης της χώρας».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος τέκνων θα είναι η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο.

Από το νέο έτος, επιδόματα τέκνων, στέγασης αλλά και τα αναπηρικά επιδόματα όπως και οι ενισχύσεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: