Το βράδυ της Δευτέρας 21/10 αναμένεται να αναχωρήσει από τη Σάμο το Πάρος Τζετ με 740 πρόσφυγες και μετανάστες. Όμως εκτός από τις αναχωρήσεις, έχουν καταγραφεί και 100 αφίξεις από πρωί, καθώς σκάφη του λιμενικού έχουν αποβιβάσει όσους «αναπληρώνουν» τα κενά όσων έχουν αναχωρήσει.

Οι δύο Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου είχαν το απόγευμα της Δευτέρας 21/10 συνάντηση 4μμ στην πλατεία του Βαθιού για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με στόχο επηρεάσουν τις κινήσεις της κυβέρνησης για να συνεχιστεί η αποσυμφόρηση του νησιού. Εκεί με πανό στα χέρια και συνθήματα, κάτοικοι της Σάμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία μεγάλου αριθμού προσφύγων στο νησί.

Περίπου 6.500 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο νησί, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να αποχωρήσουν από τη Σάμο άλλοι 300 πρόσφυγες και μετανάστες και αν συνεχιστεί και την άλλη βδομάδα ο ρυθμός αυτός τότε θα υπάρξει αποσυμφόρηση.

Η δίκη της δασκάλας

Νωρίτερα έξω από το δικαστικό μέγαρο Σάμου εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν στην δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Βαθύ, μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς:

Η αντιπαράθεση άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, όταν αποφασίστηκε η έναρξη εντός του σχολικού συγκροτήματος, Δομής Εκπαίδευσης Προσφύγων:

Στην αγωγή του ο Σύλλογος Γονέων ζητά από την εκπαιδευτικό αποζημίωση 50 χιλιάδων ευρώ.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή: EΡT1

Μοιράσου το άρθρο: