Δύο μικρά αρκουδάκια βρέθηκαν νεκρά, θαμμένα σε αγρόκτημα σε παραλίμνια περιοχή της Καστοριάς και σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης Καστοριάς η μαμά- αρκούδα ήταν αυτή που έθαψε τα μωρά της. Πλέον, το φαινόμενο μελετάται επιστημονικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει προηγούμενο.

Ένα χωράφι στην Πολυκάρπη της Καστοριάς, αποτέλεσε το σκηνικό ενός πρωτοφανούς περιστατικού. Σε αυτό εντοπίστηκαν θαμμένα δύο μικρά αρκουδάκια. Η ομάδα άμεσης επέμβασης Καστοριάς, κλήθηκε από κατοίκους της περιοχής που εντόπισαν. Τα αρκουδάκια που ήταν μόλις λίγων μηνών, ήταν θύματα τροχαίου και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μαμά-αρκούδα μετά το θάνατό τους, προσπάθησε να τα θάψει, το ένα μετά το άλλο, στο χώμα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συντονιστής της Ομάδας άμεσης επέμβασης Καστοριάς, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις προθέσεις της μαμάς αρκούδας, ίσως να ήθελε να τα προστατέψει».

Η ομάδα άμεσης επέμβασης Καστοριάς αναζητά στοιχεία για παρόμοια περιστατικά, χωρίς αποτέλεσμα. Όπως φαίνεται το συμβάν είναι πρωτοφανές, καθώς δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πουθενά παρόμοιες καταγραφές.

Μια αρκούδα που χάνει τα παιδιά της κι αποφασίζει να τα θάψει θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ξανά όσα γνωρίζουμε για αυτό που αποκαλούμε «άγρια ζωή».

Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: