Νέοι επιστήμονες δεν το βάζουν κάτω και, παρά τις δυσκολίες, τολμούν να ιδρύσουν τη δικιά τους επιχείρηση. Οι πρωτότυπες ιδέες τους γίνονται πράξη με τη σωστή καθοδήγηση.

Μια ομάδα φοιτητών και αποφοίτων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Γεωπονικής, δημιούργησαν ένα τεχνικό εργαλείο με αισθητήρες που τοποθετείται στο χωράφι και βοηθά αγρότη και γεωπόνο να πετύχουν καλλιέργεια ακριβείας. Αξιοποιώντας τα δεδομένα αυτοματοποιείται η άρδευση και η φυτοπροστασία εξοικονομώντας νερό αλλά και κόστος.

Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πιλοτικά στον εθνικό κήπο αλλά και από αγρότες στη Θήβα.

Μετά από χρόνια περιπλάνησης στο εξωτερικό η Λιένα ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Να ανοίξει ένα ανθοπωλείο. Όμως τι το ιδιαίτερο έχει;
Λιένα Κασπαράιτε, Ιδιοκτήτρια Ανθοπωλείου: Είναι ένα «ανθοπωλείο οικολογικό, δεν χρησιμοποιεί πλαστικό ούτε στα περιτυλίγματα και οι παραγγελίες διανέμονται με ποδήλατο…»

Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας business Coaching center της ανθρωπιστικής οργάνωσης PRAKSIS στηρίζει όσους έχουν βιώσιμες ιδέες προσφέροντας, δωρεάν συμβουλευτική και ομαδικά σεμινάρια με φορείς της αγοράς για απόκτηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της PRAKSIS και να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

www.praksis.gr/bcc

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο: