ψυχική υγεία

Είμαστε μπροστά σε μια πανδημία ψυχικής υγείας της οποίας τα σημάδια δεν είναι ακόμη εμφανή, ο πληθυσμός υποφέρει βουβά, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα ο ψυχίατρος – ψυχαναλυτής, Στέλιος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ακόμη ότι το ποσοστό της κλινικής κατάθλιψης στη χωρά αγγίζει το 13%, όταν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης είχεφτάσει στο 11,8%, και πριν από λίγο καιρό ήταν στο 5,6% και μιλάμε για κλινική κατάθλιψη και όχι για απλή μελαγχολία ή ακεφιά συμπλήρωσε ο γνωστός ψυχίατρος.

Επίσης το ποσοστό αισιοδοξίας των Ελλήνων, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης από το ποσοστό του 86% στην πρώτη φάση της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο σήμερα κινείται κάτω από το 40%. Στα λύματα της Ψυττάλειας έχει βρεθεί τετραπλασιασμός ιχνοστοιχείων από ψυχοτρόπα, υπογράμμισε, ενώ σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει τριπλασιαστεί το αίσθημα του θυμού, της μοναξιάς και του stress, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης. Για τους εφήβους ανέφερε πως, πλέον, ζουν σε έναν δυνητικό κόσμο και πως απλώς παρακολουθούν να ψαλιδίζονται τα όνειρα τους για την ευχαρίστησή τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: