Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου στη Βάρη Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Τις προσπάθειες συνδράμει ελικόπτερο. Εκκενώθηκαν, προληπτικά, το Χωριό SOS, όπως και ένα γηροκομείο.

«Η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη. Οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία. H απομάκρυνση των παιδιών και των ηλικιωμένων έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Β. Βαρθακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Βάρης Γ. Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι η εντολή εκκένωσης δόθηκε προληπτικά, διότι η φωτιά σκαρφάλωνε στο λόφο στην υπήνεμη πλευρά του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των SOS και η γηροκομική μονάδα. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκκένωση του γηροκομείου, η οποία και σταμάτησε ώστε να μη ταλαιπωρηθούν οι τρόφιμοι. Τα 70 παιδιά του SOS και περίπου 50 ηλικιωμενοι βρίσκονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.

Είμαστε σε γενική επιφυλακή, είπε ο κ. Κωνσταντέλλος. Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους είπε ότι η φωτιά πιθανότατα προκληθηκε από τσιγάρο

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Άνοιξε η Βάρης-Κορωπίου.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: