Πυρκαγιά στη Μόρια: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την πύρινη κόλαση στη Μόρια.

Όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι μεγάλοι οργανισμοί ΜΜΕ μιλούν για την απόλυτη καταστροφή του μεγαλύτερου καταυλισμού προσφύγων στην Ευρώπη.

“Ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που τελικά εξερράγη”, δήλωσε στο BBC World Service ο Μάρκο Σάντρονε, συντονιστής έργου της Λέσβου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι κρατούνταν σε “απάνθρωπες συνθήκες” στον χώρο για χρόνια.

Για “Σύμβολο της αποτυχίας της ευρωπαϊκής πολιτικής για τους πρόσφυγες” κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους (SPD), όπως αναφέρει η γερμανική Süddeutsche Zeitung.

Οι φλόγες άφησαν 13.000 πρόσφυγες άστεγους σε ένα στρατόπεδο που ήταν σε καραντίνα, αφού ανιχνεύθηκαν 35 κρούσματα COVID-19, γράφει η ισπανική El Pais.

“Τα πάντα καίγονται”. Οι πρόσφυγες το σκάνε για να γλυτώσουν από τη φωτιά που έπληξε τη Μόρια, περιγράφει το Al Jazeera.

Crowds of refugees flee after a fire destroys Greece’s overcrowded Moria camp, home to around 13,000 people https://t.co/v6JWbNwEut pic.twitter.com/0PaTmplOmv

Στην πιθανότητα εμπρησμού αναφέρεται η Deutsche Welle, επικαλούμενη αναφορές ελληνικών ΜΜΕ, ότι οι φωτιές μπορεί να ήταν ένας τρόπος διμαρτυρίας στα μέτρα της καραντίνας που επιβλήθηκαν στον καταυλισμό νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η ιταλική La Repubblica αναφέρει πως ενώ στην αρχή φαινόταν ότι οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα διαμαρτυρίας ενάντια στην καραντίνα που επιβλήθηκε για να μειώσει τις πιθανότητες μετάδοσης από το Covid-19, οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν αυτήν την υπόθεση που τέθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος