φωτο αρχείου

Στην περιοχή της Ηλείας επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενισχύοντας τις δυνάμεις της, ώστε να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ωλένη του Πύργου Ηλείας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται η συνδρομή άλλων δύο αεροσκαφών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται, κατοικημένη περιοχή.

Επίσης σημειώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ. Aκολούθως η εξέλιξη της πυρκαγιάς οδήγησε σε ενίσχυση των δυνάμεων, με αποτέλεσμα να επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Το απόγευμα της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι η πυρκαγιά στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς βρίσκεται σε ύφεση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν το έργο τους με τη βοήθεια εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε την εκκένωση της περιοχής Δοριζάτα για προληπτικούς λόγους, αν και η φωτιά δεν απείλησε την περιοχή.

Ο απολογισμός των τελευταίων 24 ωρών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: «Από τις 7μμ της 25-07-2020 έως τις 7μμ της 26-07-2020, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 880 πυροσβέστες, 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

• Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 Α/Φ και 3 Ε/Π.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς, είναι σε ύφεση και επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών».

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, νησιά Ιονίου, Σάμο, Χίο, Ικαρία & Δωδεκάνησα

Μοιράσου το άρθρο: