Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών της Ρόδου, θαλαμηγό λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

Στο μεταξύ, 17 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Φανών στη Ρόδο. Συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν, συνοδεία λιμενικών, στην πόλη της Ρόδου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ακούστηκαν πυροβολισμοί, χωρίς να είναι σαφές αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με την καταδίωξη της θαλαμηγού από το Λιμενικό.

Μοιράσου το άρθρο: