Οι καινούργιες ρυθμίσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για όσους πολίτες έλαβαν στεγαστικά δάνεια. Τι προβλέπουν. Εν αναμονή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Άννα Κορσάνου, αρκετοί είναι οι δανειολήπτες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ρυθμίσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δαενίων, δεν τους βοηθούν καθώς πλέον καλούνται να πληρώσουν ολόκληρη τη δόση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι το 2012 είχαν πάρει δάνεια από το ταμείο Παρακαταθηκών με τη συμφωνία ότι όταν παρέλθει η πενταετία θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρη τη δόση, εξηγεί η Άννα Κορσάνου.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μετά το πέρα της διαδικασίας θα υποβάλλεται στο σύστημα η κατασχετήρια έκθεση και στα στοιχεία του υπερθεματιστή.

Εντός 10 ημέρων το πλειστηριάσμα θα καταβάλλεται στον υπάλληλο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Η εκκίνηση θα γίνεται με την αγοραία τιμή και όχι στα 2/3 της αντικειμενικής. Ανοικτό παραμένει το ζήτημα του προσδιορισμού των εμπορικών τιμών.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτά: Νίκος Γρυλλάκης

Μοιράσου το άρθρο: