Μία ενδιαφέρουσα πιλοτική εφαρμογή θα εφαρμοστεί στην Πάτρα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοπόρα εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα να στηρίξει εμπράκτως τα άτομα με αναπηρία, ειδικά αυτά που αντιμετωπίζουν ζητήματα αυτοεξυπηρέτησης, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Το Safe AmeA σχεδιάστηκε από τα μέλη της Ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Πανεπιστημίου Πατρών με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σπύρο Δενάζη και την ερευνητική ομάδα του. Ο καθηγητής, στην διάρκεια της συνάντησης, παρουσίασε και ανέλυσε την εφαρμογή, ενώ από τους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων, κατατέθηκαν διάφορες απόψεις και παρατηρήσεις.

Η ομάδα διαχείρισης, τις επόμενες ημέρες, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων θα στείλει το link με τις οδηγίες για να αποσταλούν στους Συλλόγους που ενδιαφέρονται, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν, αλλά και να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις πριν την εφαρμογή του προγράμματος τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πατρέων, του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην εκδήλωση, παρουσίασης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνη Χαροκόπο και η Οργανωτική Γραμματέας, Ουλιάνα Ίβαντσικ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ Αχαΐας, Νικόλαος Χουλιάρας, το αθλητικό Σωματείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλύρηνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, το Σωματείο ΙΦΝΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος για την Εκπαίδευση Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ», ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Αχαΐας «Αγκαλιάζω», η Δράση «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΕΚΟ), το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Παράρτημα Πάτρας και μέλη του ΚΟΔΗΠ.

Μοιράσου το άρθρο: