Εντείνεται η ανησυχία από την αιφνίδια αύξηση των εισαγόμενων αλλά και των εγχώριων κρουσμάτων, με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέα περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις, ενώ εξετάζει την άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων μαζικών εκδηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σύσκεψη πραγματοποιείται και στο Υπουργείο Υγείας της επιστημονικής επιτροπής υπό τον Βασίλη Κικίλια προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση για να αποτραπεί ένα δεύτερο επιδημικό κύμα εντός του καλοκαιριού.

Tην 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Το πρότυπο Κέντρο εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

Στον χαιρετισμό του, ο υπουργού Υγείας παρατήρησε πως «στη σημερινή εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, τηρείτε τις αποστάσεις και υπάρχει μία αίσθηση τάξης και ασφάλειας. Κάτι που, δυστυχώς, δεν παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε όλη τη χώρα».

Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των κατασκηνώσεων εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική. Πρόκειται για μια 15χρονη η οποία εμφάνισε πυρετό τέσσερις μέρες μετά την άφιξή της. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την ασφάλεια κατασκηνωτών και εργαζομένων, απομονώθηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της ενώ ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους και ιχνηλατήσεις στην κατασκήνωση. Η 15χρονη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ, που έγιναν σε άλλα 7 παιδια απο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Προβληματισμός σε Κοζάνη και Καστοριά από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Χθες οκτώ άνθρωποι στην Κοζάνη βρέθηκαν θετικοί εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Εξάλλου, από την Τετάρτη η είσοδος τουριστών από το τελωνείο του Προμαχώνα, θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαγνωστεί αρνητικοί στο ιό, έως 72 ώρες πριν από την άφιξη τους.

Μοιράσου το άρθρο: