Το νήμα των προσωπικών, φιλικών και επαγγελματικών σχέσεων της 34χρονης ακολουθεί η αστυνομία προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεσή της, μετά από την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι. Η νεαρή γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Θριάσιο.

Ολιγόλεπτες είναι οι συνομιλίες της 34χρονης Ιωάννας με τους αστυνομικούς που την επισκέπτονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Μονάδα εγκαυμάτων που νοσηλεύεται.

Η νεαρή γυναίκα εξακολουθεί να μην μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία για το ποια είναι η δράστις της σοκαριστικής επίθεσης.

O Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης δήλωσε: «δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει συνομιλίες πάνω από πέντε λεπτά. Επιμένει όμως στο ότι δεν είχε με κανέναν άνθρωπο το παραμικρό πρόβλημα. Πιστεύω ότι τον χώρο η δράστις τον γνώριζε τον είχε επισκεφθεί ξανά και προφανώς γνώριζε τους τρόπους διαφυγής της».

Στην κατάθεσή της η 34χρονη υποστηρίζει ότι: «Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή . Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως να ισχύει. Εκτιμώ , ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν».

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν από πού προμηθεύτηκε η 34χρονη το καυστικό υγρό και συγκεκριμένα το βιτριόλι και αν είχε συγκεκριμένες άκρες.

Παράλληλα στο κάδρο των ερευνών έχει μπει η ζωή της 34χρονης, οι γνωριμίες της , οι σχέσεις της ενώ εξετάζουν ακόμα και καβγάδες με πρώην συντρόφους της χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν στοιχεία που να συνδέονται με την επίθεση σε βάρος της.

Με ιδιαίτερη προσοχή οι άνδρες της ασφάλειας συνεχίζουν να εξετάζουν όλα τα βΊντεο να βλέπουν όλα τα υλικά που έχουν συγκεντρώσει από κάμερες και φυσικά συνεχίζουν τον μαραθώνιο με τις καταθέσεις από το οικογενειακό, το φιλικό και το επαγγελματικό της περιβάλλον.

Η 34χρονη παρακολουθείται από ομάδα γιατρών, πλαστικών, οφθαλμίατρων, ψυχολόγων, ψυχιάτρων, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις εγκαυμάτων.

Η Μαρία Καλοφώνου Διευθύντρια τμήματος πλαστικής Θριάσιο Νοσοκομείο, δήλωσε: «Είναι σταθερή η κατάσταση της και η επέμβαση πήγε καλά και προγραμματίζουμε από εδώ και μπρος νέα χειρουργεία τις επόμενες ημέρες. Θα χρειαστούν πολλές επεμβάσεις και αρκετός χρόνος».

Προσπάθεια γίνεται έτσι ώστε να σωθεί η όραση από το αριστερό μάτι που έχει υποστεί σοβαρές βλάβες.

Πάντως η επιτροπή του υπουργείο Δικαιοσύνης που παρακολουθεί την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα θα εξετάσει εάν θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην ποινική αντιμετώπιση αυτού του αδικήματος.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: