Η φωτιά στο Λαύριο (Eurokinissi)

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα-Ζέζα του Λαυρίου. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε πολλές διάσπαρτες εστίες. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί τη Αγριλέζας, του Αγίου  Γερασίμου, της Καμάριζας και του Σουνίου, ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων και παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή. Εξακόσια παιδιά μεταφέρθηκαν στην παραλία, όπου παραμένουν συγκεντρωμένα. Στο Λαύριο έχει μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αργά το απόγευμα με εντολή του τελευταίου και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της δασικής πυρκαγιάς.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, καθώς και εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με 8 υδροφόρες και 2 χωματουργικά μηχανήματα.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, λόγω της πυρκαγιάς προχώρησε η αστυνομία.

Υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για ορισμένες περιοχές της χώρας προβλέπει και για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως φαίνεται στον χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε.

Πηγές: ΕΡΤ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Μοιράσου το άρθρο: